Blog

Agilitas Group verwelkomt Rialto Recruitment in het team.

Agilitas Group begint 2022 met de toevoeging van de diensten van Rialto Recruitment, een gekende specialist in rekrutering en direct search van commercieel-technische hogere profielen, alsook voor de headhunting van managementprofielen en leden van Raden van Advies en Raden van Bestuur. Rialto Recruitment trad 3 jaar geleden al toe tot de PROMAN Group. Patrick Van Lijsebetten, CEO van Rialto Recruitment, vat het als volgt samen: “2022 wordt hét jaar om de naamsbekendheid van beide merken te versterken in het dienstenaanbod voor knelpuntberoepen of hogere managementprofielen. Ik ben nog steeds enorm blij dat ik 3 jaar geleden ervoor koos om toe te treden tot de PROMAN Group. Toen ook Agilitas Group toetrad begin 2020, stond de samenwerking al in de steigers, maar de pandemie zorgde voor vertraging.”

Dit is het startschot van een boeiende en bloeiende samenwerking. De voordelen spelen niet alleen op geografisch niveau - de klanten komen als grote winnaar uit de bus. Ann Sterckx, Business Unit Director van Ascento, is verheugd met het partnership: “We kunnen onze bestaande klanten dankzij de expertise van Rialto Recruitment nog beter begeleiden in de zoektocht naar hogeropgeleide profielen, en hun klanten ondersteunen met onze dienstverlening.” Waar Rialto Recruitment vroeger geen hulp kon bieden bij assessment, rekrutering van niet-technische profielen, coaching, outplacement of interim management, wordt er door de kruisbestuiving van diensten een totaaloplossing geboden.

Rialto Recruitment blijft een aparte juridische entiteit met een eigen focus: executive search en headhunting van hogeropgeleide technische, commerciële en managementprofielen. Waarbij de focus vroeger voornamelijk op ingenieursprofielen lag, verruimde Rialto Recruitment reeds met strategische aanwervingen het expertiseveld van de eerder technische sectoren naar het bredere werkveld, het hoger management en de zoektocht naar een degelijke raad van bestuur. Deze koers wordt aangehouden.

Rialto Recruitment werd in 2001 opgericht onder de naam Atlantae, nam in 2016 het wervings- en selectiekantoor Egeminplus in waar toen de basis werd gelegd van de nieuwe naam. Het vormt niet alleen een brugfunctie tussen klanten en kandidaten, maar tussen alle stakeholders. Daarnaast zet het headhuntingkantoor ook sterk in op de volgende stap op de carrièreladder van haar kandidaten.

Rialto Recruitment is ook de exclusieve Belgische partner van het wereldwijde Executive Search netwerk “IMSA Search Global Partners”, actief in 27 landen, waardoor ook internationale klanten kunnen rekenen op de headhunting expertise bij het vinden van topprofielen. De 10 medewerkers blijven aan boord.