Blog

Ascento lanceert nieuwe editie de Talent Mobility Award voor meer bewustzijn rond noodzaak wendbaar werk

Ondernemingen kunnen vanaf nu inschrijven voor de prestigieuze award voor een duurzaam HR-beleid, die interne mobiliteit, coaching en zelfleiderschap aanmoedigt

Mechelen, 13 maart 2018 – HR-dienstverlener Ascento, onderdeel van t-groep, lanceert vandaag de ‘Talent  Mobility Award 2018’. Met de award helpt Ascento bedrijven om hun werknemers blijvend wendbaar in te zetten via een duurzaam HR-beleid. Grote organisaties en KMO’s kunnen hun kennis en cases indienen om elkaar te inspireren. Een onafhankelijke en vooraanstaande jury zal de dossiers beoordelen. De 6 meest inspirerende cases die inzetten op verandering, duurzaamheid en resultaat ontvangen een prijs ter waarde van 25000 €. De 2 hoofdwinnaars worden beloond met de Talent Mobility Award als hoofdprijs. Cases inzenden kan tot 30 juni 2018 via http://www.talentmobilityaward.be. Wie vragen heeft over de award kan terecht op 015 80 01 22 of talentmobilityaward@ascento.be.

Uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt vragen meer bewustzijn rond noodzaak voor meer wendbaar werk
1 op de 8 werknemers denkt binnen het jaar op te branden, volgens de resultaten van een bevraging in 2017 door de KU Leuven, de VUB, de UGent en de Brusselse Odisee-hogeschool. Ook haast 2 op de 5 medewerkers (34%) ervaart stress op het werk, volgens gegevens van de Vlaamse Overheid.

De cijfers liegen er niet om. Wendbaar werk is én blijft een belangrijke uitdaging de komende jaren. Denk aan de stijgende krapte op de arbeidsmarkt, de digitalisering, het ‘langer-werken’-motto, het belang van welzijn op het werk en de wet rond werkbaar en wendbaar werk,” zegt Geert Volders, Directeur bij Ascento.

De Talent Mobility Award: inspiratieplatform voor kennisdeling van duurzame HR-initiatieven
“Meer bewustzijn rond wendbaar werk is een noodzaak. We willen met de Talent Mobility Award een inspiratieplatform zijn. De cases zijn een bewijs dat als organisaties flexibel omgaan met werknemers, het alleen maar voordelen heeft. Werknemers vinden zekerheid in hun toekomst en de organisatie kan beter inspelen op de vraag van de markt. In de vorige editie stuurden 41 ondernemingen dossiers in die o.a. werk maakten van een werkgelegenheidsplan voor oudere werknemers, leiderschapsprogramma’s of innovatieve projecten rond jobrotatie. Zo zijn er ook tal van Belgische initiatieven rond work-life balance van werknemers, autonome teams, creatieve kennisdeling tussen jonge en oudere werknemers,” zegt Geert Volders, Directeur bij Ascento.

De Talent Mobility Award van Ascento heeft dus twee doelen: Uit de deelnemende Belgische bedrijven de twee meest wendbare organisaties selecteren. En uit de best practices voor andere bedrijven tips halen hoe ze hun organisatie kunnen klaarstomen voor een wendbare toekomst. Hoe pakken de bedrijven hun interne en externe mobiliteit aan? Hoe ontwikkelen ze competenties en leiderschap? Hoe gaan ze om met innovatie, technologie, herstructureringen?

Trends in HR-beleid voor meer wendbaarheid en als voorbeeld voor inschrijvingen editie 2018
Op de website www.talentmobilityaward.be is er een white paper van de KU Leuven beschikbaar om de goede praktijkvoorbeelden in de kijker te zetten en als voorbeeld te dienen voor inschrijvingen van de Talent Mobility Award 2018. Uit het onderzoek van KU Leuven blijkt dat talentmanagement met coaching, mentoring, carrièreplanning en carrièreontwikkeling op kop staat en continue communicatie trending is. Doordachte communicatie is nodig om daar een succes van te maken: top-down, bottom-up, verticaal, horizontaal en via alle mogelijke communicatiedragers.

Positieve en duurzame inzetbaarheid in elke organisatie van KMO tot grote onderneming tot multinational
Multinational Janssen Pharmaceutica won met zijn Talent Fit Center, een centrum voor loopbaanbegeleiding in eigen huis, de Talent Mobility Award. Een tweede Talent Mobility Award, ging naar het Aalterse Meat&More, omwille van zijn open communicatie, doorgroeimogelijkheden en jobrotatie.

“Ook in 2018 bekroont de Talent Mobility Award twee winnaars. Elke organisatie, ongeacht de omvang of sector, heeft immers baat bij een positieve en duurzame inzetbaarheid van werknemers. Talentontwikkeling en mobiliteit in het HR-beleid centraal stellen, vormt de sleutel voor wendbare werknemers en competitieve organisaties, of het nu KMO’s, grote ondernemingen of multinationals zijn. Cruciaal in de huidige tijden van verandering,” zegt Bart Buysse, Directeur-generaal bij het VBO en jurylid van de Talent Mobility Award.

 

Facebook-header-1200x628

Pers, voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met:

ascento, Geert Volders, Directeur, T: +32 477 47 70 80, E: geert.volders@ascento.be
t-groep, Hans Smellinckx, Marketing & Business Development Manager, T: +32 478 88 36 87, E: Hans.Smellinckx@t-groep.be