Blog

Hoe kan u het sollicitatieproces versnellen en de doorlooptijd verkorten?

Recordhoogtes in werkgelegenheid, historisch lage werkloosheidscijfers en een vacaturegraad die ver boven het Europese gemiddelde uitstijgt. Geen nieuws onder de zon, en het brengt u als werkgever niet verder in de aanhoudende War for Talent. Voeg daarbij de oorlog in Oekraïne, de stijgende energieprijzen en de loonkosten die in het tweede kwartaal van 2022 met maar liefst 5,5% zijn gestegen: de arbeidsmarkt ziet er inderdaad niet fraai uit.

Side view of serious thoughtful adult bearded male in stylish wear sitting at table with modern laptop and analyzing business information while working in office in late evening
Het assessment waar en wanneer het uw kandidaat uitkomt, met eQualFit.

En het klopt. In de post-Covid arbeidsmarkt is de kandidaat koning. Hij heeft keuze. Veel keuze! Een professioneel en snel sollicitatieproces is dus van het allergrootste belang. Want voor u het weet, heeft een kandidaat al een getekend contract op zak nog voor u een afspraak heeft vastgelegd voor het selectie-interview…

Maak kennis met eQualFit - het snelle, objectieve en digitale assessment van Ascento. Een intake vertelt ons welke competenties en vaardigheden belangrijk zijn voor u en welke waarden en gedragingen de cultuur van uw bedrijf kenmerken. Via een digitaal assessment brengen we vervolgens de persoonlijkheid, de drijfveren en de cognitieve vaardigheden van de kandidaat in kaart. U wilt snelheid? U krijgt snelheid! Een expert in het interpreteren van testresultaten schrijft voor u een beknopt en duidelijk verslag in mensentaal.

· Hoe komen beslissingen tot stand bij de kandidaat?

· Hoe organiseert de kandidaat zich?

· Hoe positioneert de kandidaat zich binnen een team?

· Wat zijn de sociale gedragingen en voorkeuren van de kandidaat?

· Wat zijn de motivatoren en verwachtingen van de kandidaat?

Via het platform Eazy ontvangt u het rapport binnen de 48u. Is ook dat niet snel genoeg? Dan kan u een express-evaluatie aanvragen. Snelheid, weet u wel…

Zo kunnen de gesprekken meteen met de teamleader of de hiring manager plaatsvinden en kunnen uw recruiters zich focussen op dat waar ze goed in zijn: rekruteren! De longlist wordt al snel een shortlist. Objectief en onderbouwd.

Toch nog moeite om van die shortlist naar één topkandidaat te gaan? U wenst een volledig assessment center voor de finale kandida(a)t(en) om ook daar gericht te selecteren? Met veel plezier! We maken vlug een afspraak en nemen de resultaten van de eQualFit natuurlijk mee in onze eindbeoordeling – dat spaart u tijd en moeite.

Meer informatie, of wil u de eQualFit meteen uitproberen? Klik dan door op deze pagina, zo bezorgt u ons meteen uw aanvraag en nemen wij spoedig contact met u op. Tot binnenkort!