Blog

Innovatieve selectieprocedures, een succesvolle samenwerking met INNDUCE.ME

Vanuit onze totaalbenadering zoeken onze experts naar een passende, innovatieve HR-oplossing voor elke organisatie en elke situatie. Daarom delen we graag deze succesvolle samenwerking met Poolstok, INNDUCE.me en Welzijnsvereniging Mintus.

Let’s state the obvious: bij elke selectieprocedure gaan we op zoek naar de sterkste kandidaat, die ene witte raaf die liefst aan zoveel mogelijk (lees: alle) competenties voldoet. Maar wat als de cruciaalste competentie, in dit geval innovatie, moeilijk objectief te meten valt? Een vraag waarmee Welzijnsvereniging Mintus geconfronteerd werd bij de zoektocht naar een zorginnovator.

Via het Poolstok raamcontract innovatieve selectietechnieken werd de situational judgement test van INNDUCE.me geïntegreerd in het assessment van Ascento. Zo kreeg Mintus een compleet beeld over de innovatieve vaardigheden van de kandidaten. Met andere woorden: de innovatieve tool leverde het innovatiefste profiel op. Meer meta hoeft het voor ons niet te worden ;-)

De geslaagde samenwerking zagen we niet alleen bevestigd door het vinden van een topkandidaat, maar ook in de feedback van Mintus en Ascento:

“Uit de selectieprocedure bleek het sterk innovatief karakter van onze nieuwe zorginnovator. Dat dit ook objectief is vastgesteld door de SJT van INNDUCE.me is dan ook een absolute meerwaarde.” - Marlies Maene, loopbaancoach Mintus

“De test gaf mij als assessor bijzonder veel informatie die ik doorheen het assessment bevestigd zag. Ook de samenwerking met Peter van INNDUCE.me verliep bijzonder vlot. Hij speelt kort op de bal en is altijd bereid tot bijkomende uitleg.” - Serafien Wittoek, Freelance HR Consultant Ascento

Poolstok biedt heel wat HR-expertise aan Vlaamse (openbare) organisaties die aanbestedingsplichtig zijn? Ze bieden hen een brede waaier aan P&O diensten, waaronder innovatieve selectietechnieken. Ascento en Poolstok zijn al jarenlang trouwe partners.

Ben je niet actief in de publieke sector of wil je weten hoe Ascento jouw bedrijf kan ondersteunen bij je selectieprocedures, bezoek dan onze site of neem dan zeker contact met ons op