Blog

Job: Afdelingsdirecteur Commerciële Horeca

Brouwerij Haacht is een Belgische onafhankelijke familieonderneming, inmiddels met de derde generatie aan het roer. Ze is sinds 1898 een vaste en stabiele waarde in de regio. De organisatie telt momenteel 400 werknemers. Brouwerij Haacht is een beursgenoteerde organisatie en de derde grootste bierbrouwer in België. Naast de bierbrouwerij breidde het productengamma uit naar wijnen, limonades, koffie enz. De organisatie zet in op een continue verbetering van het productie – en brouwproces en het verbreden van het aanbod. 

jobs brouwerij haacht

Jouw uitdaging 

Je bent als Afdelingsdirecteur verantwoordelijk voor de horeca business van Brouwerij Haacht voor de regio Oost- en West-Vlaanderen. 

Je kerntaken:

 • Jij bent verantwoordelijk voor de vertaalslag van de commerciële strategie van de Brouwerij naar een daadkrachtig commercieel beleid.
 • Jij maakt dit beleid mogelijk door het ondernemen van concrete, doelgerichte initiatieven en acties.
 • Jij bent een geboren netwerker en stimuleert de verdere commercialisering van de producten van Brouwerij Haacht. 
 • Je ontwikkelt verder ook het vastgoedpatrimonium in deze regio. 

Om bovenstaande te realiseren ben je niet alleen, je (bege)leidt namelijk een dynamische en gedreven sales team en een commercieel back office team van in totaal 13 collega’s.   

 • Je stimuleert de sales activiteiten door je team op een actieve en inhoudelijke wijze in hun functioneren te begeleiden, coachen en activeren. 
 • In deze rol rapporteer je aan de Commercieel Directeur Horeca België. 

Jouw profiel

 • Je beschikt over een masterdiploma bij voorkeur in een commerciële/economische richting en hanteert een Master denk & doe niveau.
 • Je kan ervaring voorleggen in een commerciële B2B omgeving. Ervaring binnen de drankensector samen met een relevant netwerk vormen een belangrijke meerwaarde maar zijn geen must. 
 • Je bent strategisch sterk en weet vlot de vertaalslag te maken van conceptuele naar concrete acties. Je bent hands-on, ambitieus en je getuigt van een goede portie ondernemerschap. Met een gezond kritische blik durf je zaken in vraag te stellen en stel je oplossingen voor. 
 • Je hebt leidinggevende ervaring en beschikt over sterke people management vaardigheden. 
 • Je communiceert open en transparant en beschikt over een goede portie overtuigingskracht. 

Wij bieden je

Een boeiende en gevarieerde hands-on job met ruimte voor verantwoordelijkheid en initiatief, binnen een uniek Belgische bedrijf met een sterk familiaal karakter waar ondernemerschap, innovatie en persoonlijke ontplooiing centraal staan. 

Stuur jouw motivatie en cv per mail naar:
Liva Kuipers, Ascento Hasselt, liva.kuipers@ascento.be, 011/30 14 70