Blog

Loopbaanbegeleiding, iets voor mij?

Volg deze checklist en je ontdekt of loopbaanbegeleiding dé tool is voor jou.

Portrait of mature teacher standing in university library and looking at camera with copy space. Happy mid adult lecturer at classroom standing after giving lecture. Satisfied high school teacher smiling and looking at camera while his studets studying in background.

Iedereen twijfelt wel eens aan zijn job of loopbaan, maar hoe weet je of het écht tijd wordt voor een ommezwaai? Als je op 2 of meer van de onderstaande vragen ‘ja’ antwoordt, is loopbaanbegeleiding waarschijnlijk iets voor jou.

Onderaan dit artikel lees je meteen welke soorten loopbaanbegeleiding bij je passen

De loopbaan-checklist

“Ik haal geen voldoening meer uit mijn job”

Heb je aan het einde van de dag zelden het gevoel dat jeiets hebt bereikt of dat je trots kan zijn op je verwezenlijkingen?

Voldoening neemt vele vormen aan: het zit in de vreugde waarmee je uitdagende projecten afrondt, het bevredigende contact met een boeiende doelgroep of het gevoel dat je echt mensen helpt. Het is een heel belangrijk onderdeel van je jobvreugde.

“Terugkeren naar kantoor na de coronalockdowns verliep moeilijker dan gedacht”

Tijdens lange periodes van thuiswerk verlangde je misschien wel naar je collega’s en je werkomgeving. Toch kan het best dat je terugkeer naar je kantoor of werkplek moeilijker liep dan je had verwacht – om welke reden dan ook. Door op zoek te gaan naar de oorzaken van die moeilijke overgang, kan verraden wat je belangrijk vindt in je carrière.

“Ik loop regelmatig tegen dezelfde grenzen aan in mijn werkomgeving”

Af en toe een probleem of onenigheid op je werk, dat hoort erbij. Het wordt pas lastig als je telkens opnieuw dezelfde obstakelstegenkomt:

Kan je bijvoorbeeld moeilijk grenzen stellen en nee zeggen? Heb je continu te veel werkdruk? Zijn er regelmatig conflictenmet collega’s? Heb je het moeilijk om met het gezag in je organisatie om te gaan? Vind je het lastig om te delegeren?

Lees ook ons artikel over telefonisch solliciteren

“Ik heb het vage gevoel dat er ‘meer inzit’”

Soms is ontevredenheid niets meer dan een vaag gevoel. Het kan zijn dat je niet echt ongelukkig bent in je job, of niet de vinger kan leggen op het probleem. Maar ondertussen knaagt er wel iets. De tijd nemen om die intuïtie te onderzoeken, kan je heel wat inzicht opleveren.

“Ik ervaar moeilijkheden in mijn balans tussen werk en privé”

Work-life balance is al lang geen holle term meer. Werkgevers beseffen maar al te goed dat flexibiliteit nodig is voor een mooi evenwicht tussen werk en privé: zodat je af en toe aan de schoolpoort kan staan, geen stress hebt om een doktersafspraak te halen, tijd hebt om van je hobby’s te genieten of een opleiding te volgen.

Is in jouw organisatie geen ruimte voor glijdende uurroosters, telewerk of andere vormen van flexibiliteit en heb je daar wel behoefte aan? Dan is het misschien tijd voor iets anders.

“Corona deed me nadenken over de toekomst van mijn job of sector”

De coronacrisis heeft heel wat sectoren op losse schroeven gezet. Maar ook de opwarming van de aarde, de energiecrisis en andere onzekerheden kunnen je doen twijfelen over de toekomst van je job of je organisatie. Jezelf heroriënteren is dé manier om jobverlies voor te zijn.

“Ik droom er al lang van om zelfstandige (in bijberoep) te worden”

Ben je werknemer maar wil je graag iets van jezelf op poten zetten? Heb je de stap nog niet durven nemen naar een bestaan als zelfstandige of freelancer? Dat is begrijpelijk, maar misschien is het wel tijd om die dromen eens goed onder de loep te nemen!

“Ik ben zelfstandige maar zit met twijfels over mijn loopbaan”

Je hebt je ooit gewaagd aan ondernemen, maar je bent niet meer tevreden? De stap van zelfstandige naar werknemer is even ingrijpend als omgekeerd, maar kan je heel wat voordelen opleveren.

“Ik heb het gevoel dat ik mijn talenten niet helemaal benut”

Een leuke job, toffe collega’s, een fijne leidinggevende maar tóch een knagend gevoel omdat je weet dat je meer in je mars hebt? Sommige mensen benutten hun talenten in hun vrije tijd, maar niks is zo leuk als een job hebben waarin je jouw sterktes naar voren kan laten komen.

Twee of meer punten aangevinkt? Loopbaanbegeleiding is iets voor jou!

Loopbaanbegeleiding gaat over meer dan ‘van job veranderen’. Via coaching, reflectieoefeningen en loopbaantools helpt een loopbaanexpert je naar beter zelfinzicht. Op basis van je persoonlijkheid, competenties, valkuilen en drijfveren brengen jullie samen in kaart wat jouw professionele groei blokkeert en welke terugkerende negatieve patronen je beter probeert te vermijden.

Dankzij loopbaancheques betaal je zelf maar een klein deel van je loopbaanbegeleiding.

De rest neemt de overheid voor haar rekening.

Aan het einde van je loopbaanbegeleiding heb je een Persoonlijk Ontwikkelingsplan om je loopbaandoelen mee te bereiken. Er zijn drie trajecten mogelijk:

>> Loopbaanversterking

Samen met een loopbaancoach ontdek je jouw energievreters en energiegevers om op een bewuste manier de juiste loopbaanbeslissingente nemen.

>> Heroriëntering

Na een jarenlange carrière in één beroep of sector, is het soms moeilijk om te zien dat jouw competenties ook elders tot hun recht kunnen komen. Een loopbaancoach helpt je om je blik te verruimen en je sterktes te vertalen naar andere contexten.

Je verkent nieuwe pistes op de arbeidsmarkt en zoekt de gepaste opleidingen en omscholingen.

>> Zelfstandig ondernemen

Past een leven als zelfstandige bij jouw persoonlijkheidsprofiel? Wat zijn je sterktes en troeven, maar ook je valkuilen? Wat is de haalbaarheid van je project? Samen met een coach zoek je naar de duurzame loopbaankeuze voor de toekomst.

Neem je loopbaan in handen

Ik wil een gratis adviesgesprek