Blog

Nieuwe job? Vergeet je netwerk niet

Je hebt een nieuwe job gevonden, je kan dus stoppen met netwerken? Niet helemaal. Lees hier waarom het belangrijk en nuttig is om je netwerk op de hoogte te brengen van deze nieuwste ontwikkeling in je professionele leven en om je netwerk te blijven onderhouden.

Je maakt je nieuwe uitdaging best snel kenbaar via je sociale media. Kondig daar aan wanneer je waar start en wat je nieuwe functie inhoudt. Het is professioneel om je sociale media up-to-date te houden en om je volgers te laten weten waar je mee bezig bent.

 

Het is bovendien belangrijk dat je bepaalde mensen rechtstreeks op de hoogte brengt van het feit dat je zoektocht naar een job ten einde is gekomen:

 • De andere bedrijven  waarmee je onderhandeld hebt
  Het is beleefd om hen te bedanken voor de moeite en te laten weten dat zij niet meer op jou moeten rekenen. Daarenboven kan het enorm helpen om het contact met hen positief af te sluiten voor het geval dat je opnieuw op zoek moet gaan naar werk.
   
 • De headhunters en rekruteringsbureaus die je hebt aangesproken
  Om diezelfde reden is het belangrijk dat je ook headhunters en rekruteringsbureaus waar je mee in contact bent gekomen een update geeft.
   
 • De personen in je netwerk die je om hulp hebt gevraagd
  Toon je appreciatie voor zij die je geholpen hebben doorheen het proces door hen ook even te laten weten dat je zoektocht ten einde is, en dat je hun hulp goed erg op prijs hebt gesteld.

Voor deze groepen kan het doeltreffend en snel zijn om een professionele standaardmail op te stellen, die je waar nodig personaliseert.

Je hebt nu iedereen op de hoogte gebracht van je nieuwe job, maar ook daarna doe je er goed aan om nog te blijven investeren in je netwerk. De arbeidsmarkt is onvoorspelbaar, en je weet nooit wanneer je je netwerk terug nodig hebt. Ooit moet je misschien op zoek naar een nieuwe job en dan zal het helpen dat je niet na een periode van volledige stilte je netwerk weer moet beginnen opbouwen. Ook als je in je nieuwe baan blijft, kan het handig zijn dat je je netwerk kan aanspreken wanneer je voor een bepaald probleem komt te staan of hulp nodig hebt. Je hebt veel tijd en energie gestoken in het opbouwen van dit netwerk, laat dat niet voor niets geweest zijn.

social network