Blog

Online outplacement: innovatieve begeleiding op jouw maat

Van op afstand en toch heel dichtbij.

Ben je ontslagen, dan maakt dit mogelijks heel wat emoties los. Of misschien slaat de vertwijfeling toe?

Sowieso brengt een ontslag vaak heel wat teweeg. Een goede opvang, een stevige ondersteuning en begeleiding kan ook voor jou het verschil maken. Ook tijdens de corona–crisis staan onze coaches klaar om jou via een volledig uitgebouwd en gepersonaliseerd online programma duurzaam te begeleiden naar een nieuwe en passende job.

Uw ervaren coach zorgt voor een persoonlijke en professionele intake en maakt echt tijd voor jou. Samen stel je jouw gepersonaliseerd online programma op. Individuele coaching, online workshops, webinars en sollicitatie simulaties ondersteund met onze online tools zorgen voor een geïntegreerde aanpak die werkt. Je leert succesvol te solliciteren, verwerft inzicht wat resulteert in jouw helder en uitgewerkt professioneel profiel. Onze geïntegreerde aanpak leidt jou naar een inspirerend, motiverend en tegelijk realistisch loopbaanplan. Via jobhunting en onze online ProfileMatcher weten wij dit naadloos te koppelen aan een sterk marktinzicht en tal van jobs op jouw maat. Eens de passende job gevonden gaan wij door en zorgen voor een onboarding programma op jouw maat.

Bekijk hier in detail hoe zo een online programma op maat eruit ziet

Een getuigenis naar aanleiding van een online outplacement begeleiding:

Sinds de uitbraak van de Coronacrisis heb ik al heel wat mensen individueel begeleid via onze online applicaties. Het valt mij op dat bijna iedereen, inclusief mezelf, in het begin wat huiverachtig stond tegenover een online aanpak. Zou dit wel hetzelfde zijn als een face to face begeleiding? Na talloze gesprekken kan ik nu wel beamen dat het veel beter loopt dan verwacht. Het is natuurlijk wel anders dan elkaar ‘in het echt’ zien, maar mits een aantal goede afspraken in acht te nemen, komen we toch tot diepgaande gesprekken. Ik heb het gevoel dat veel mensen het waarderen om toch begeleiding te kunnen krijgen in deze bijzondere periode. Sommigen hebben nood aan een klankbord, anderen willen van deze periode gebruik maken om actief met hun loopbaan bezig te zijn. Top dan natuurlijk dan we online onze deelnemers verder kunnen helpen. En… iedereen leert werken met online tools. Dat alleen al geeft een boost.
- Veronique Geessels, Senior Consultant Outplacement

Ook tijdens de coronacrisis blijven we bereikbaar voor uw vragen. Aarzel niet om ons te contacteren op via telefoon: 0491 71 73 71 of email.

Wij wensen u alvast veel succes

Het ascento team