Blog

Telewerk werkbaar organiseren

Man at a laptop in an office
Source: Unsplash

In februari werkte bijna de helft van de Vlaamse werknemers één of meerdere dagen per week van thuis uit, dat is het hoogste aantal van de afgelopen zeven maanden. Ook na de coronacrisis zal telewerk deel uitmaken van de vaste werkroutine. Wetenschappelijk onderzoek heeft immers aangetoond dat telewerk de levenskwaliteit kan verhogen.

Succesvol telewerk vraagt wel heel wat aanpassingen van werknemers en bedrijven.

  • Succesvol telewerk valt of staat natuurlijk ook met een geschikte IT-infrastructuur. Als je bedrijfsinfrastructuur hier niet op voorzien is of als je pc defect is, kan je niet telewerken.
  • De grens tussen privé en professioneel vervaagt. Je kan immers niet de deur achter je toetrekken en naar huis gaan. Jezelf afsluiten van je werk kan moeilijker worden. Het risico dat je blijft doorwerken, ook als de werkdag reeds lang gedaan is, is reëel.
  • Het kan ook voor bijkomende familiale stress zorgen. Er is altijd wel een huishoudelijk taakje dat ligt te wachten of mengen familiale zorgen zich in het telewerk.
  • Werknemers missen het menselijk contact met collega’s, denken we maar aan de gesprekken aan de koffieautomaat. Dit kan een invloed hebben op je productiviteit en je verbondenheid met je werkgever.

Om zowel werknemers als werkgevers te ondersteunen bij het organiseren van werkbaar telewerk, lanceert de Vlaamse overheid het “Actieplan Telewerk” Dit actieplan omvat verschillende acties met aandacht voor informeren, sensibiliseren, ondersteunen en controleren van ondernemingen en werknemers.

Zo kan je als werknemer terecht op de website werkbaarwerk.be. Daar vind je op wetenschappelijk onderbouwde tips rond om je telewerk succesvol te organiseren. Heb je toch nog vragen of ondervind je problemen om je thuiswerk vlot te organiseren? Gebruik dan je loopbaancheques en stap naar een loopbaancentrum. Samen met de loopbaanbegeleider ga je na welke impact telewerk heeft op je werkbeleving en krijg je handvaten toegereikt om je telewerk werkbaar te organiseren.

Want goed geregeld telewerken biedt je echt wel veel voordelen: een grotere autonomie om je werk te organiseren, een betere work-life balance, geen verloren tijd in files meer…

Vraag afspraak aan

Info over loopbaancheque & begeleiding

Loopbaanbegeleiding houdt in dat je ondersteund wordt bij het nemen van loopbaankeuze of -beslissing. Via coachingsgesprekken, reflectieoefeningen en loopbaantools helpen we je tot een groter zelfinzicht te komen op vlak van competenties, persoonlijkheid en waarden. Je ontdekt je drijfveren, motivaties, obstakels, energievreters en energiegevers. Zo kan je op een bewuste manier loopbaanbeslissingen nemen.

Via loopbaancheques betaalt u zelf maar een klein deel van uw loopbaanbegeleiding. De rest betaalt de overheid. U vraagt uw cheque voor loopbaanbegeleiding online of telefonisch aan bij de VDAB.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor loopbaancheques

Om in aanmerking te komen voor loopbaancheques moet je op het ogenblik van je aanvraag aan deze vijf voorwaarden voldoen:

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
  • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal.

Naast deze algemene voorwaarden, zijn er drie uitzonderingen waarbij je toch in aanmerking komt.

Voldoe je niet aan deze voorwaarden, kom je niet in aanmerking voor loopbaancheques.

Ascento helpt je graag verder zowel met het werkbaar maken van je telewerk als met andere cruciale loopbaanthema’s, zoals meer voldoening halen uit je job of wat de volgende stap in je loopbaan kan zijn. Dus aarzel niet en vraag vandaag nog een afspraak aan.