Blog

Versterk je positie op de arbeidsmarkt met loopbaanadvies op maat

De coronacrisis heeft een grote impact nagelaten op de arbeidsmarkt. Misschien ben jij ten gevolge van COVID-19 wel in tijdelijke werkloosheid gevallen? Of ben je de verbinding met je job of werkgever verloren?

Onzekerheid over het voortbestaan van je job of bedrijf, kan je aan het denken zetten over je professionele toekomst. Aan de hand van opleidingen versterk je je positie op de arbeidsmarkt.

‘Beschik ik over up-to-date vaardigheden in deze snel veranderende arbeidsmarkt?’ ‘Is er nog wel toekomst binnen de sector waarin ik werk of voor de job die ik doe?’

In beweging blijven is dan ook cruciaal om inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Daarom zet VDAB in op opleidingen die je competenties bijschaven en versterken. Zowel het aanbod aan langlopende beroepsopleidingen als de kortlopende opleidingen die je makkelijk van thuis uit kan volgen, kunnen je hierbij ondersteunen.

Daarnaast kan het fysiek en mentaal afstand nemen van je job en werkgever ertoe leiden dat je deze meer in vraag stelt. Zit je met vragen over je loopbaan? Loopbaanbegeleiding bij Ascento kan je bijstaan in dit denkproces.

Even uit de rush van voorheen doet je misschien beseffen dat je werk-privébalans anders moet of dat je eigenlijk niet meer zo tevreden bent met je werkcontext. Misschien triggert deze gezondheidscrisis je om stil te staan bij wat voor jou écht belangrijk is. Je denkt na over je loopbaan, je verwachtingen, je ambities, de combinatie met je gezin, wat je energie geeft of wat juist energie van je vraagt, en hoe de arbeidsmarkt verandert.

Bij Ascento begeleiden ervaren loopbaancoaches je in je zoektocht. Zij hebben een breed zicht op de mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Aan de hand van coaching gesprekken, reflectieoefeningen en wetenschappelijk onderbouwde loopbaantools helpen zij je om patronen te zien en eventueel te doorbreken, om drijfveren, talenten, energievreters én energiegevers te ontdekken, om zo je loopbaanpad verder vorm te geven.

Benieuwd op je recht hebt op loopbaancheques voor loopbaanbegeleiding? Raadpleeg hier uitgebreide voorwaarden via deze link. Via loopbaancheques betaal je maar 40 euro voor 4 uur loopbaanbegeleiding.

Als opleiding wenselijk is voor je nieuwe loopbaanstap, nemen we dit op in je persoonlijk ontwikkelingsplan, waardoor je recht hebt op opleidingscheques. Voor een opleidingscheque betaal je zelf maar de helft, de de Vlaamse overheid betaalt de andere helft.