Ascento begeleidt exclusief outplacement Carsid-medewerkers

zaterdag 13 juni 2015

Staalbedrijf Carsid, dochteronderneming van Duferco, kiest outplacementkantoor Ascento als zijn exclusieve privépartner voor de ondersteuning en begeleiding van zijn bijna 1000 medewerkers in hun zoektocht naar een nieuwe job. Met 960 medewerkers is dit het grootste outplacement-project in Wallonië ooit.

Na de stillegging van de hoogoven in Charleroi in november 2008 en de beslissing om deze niet meer her op te starten in maart 2012, volgt nu het finale hoofdstuk van de sluiting: de hertewerkstelling van de medewerkers. Ascento zal in dit project, samen met Le Forem, als exclusieve privépartner, de begeleiding op maat verzorgen van elke deelnemer op weg naar een nieuwe betrekking. Ongeveer de helft van het Carsid-personeel (425 medewerkers) komt mogelijk in aanmerking voor een brugpensioenregeling. Het overgrote deel van de medewerkers is woonachtig te Charleroi, voor de anderen zal er begeleiding worden voorzien in Bergen, Namen, Mettet, Nijvel, Brussel en Maubeuge.

Nieuwe job voor Carsid-medewerkers na sluiting

Vanaf oktober 2012 gaat Ascento aan de slag om de zowat 1000 medewerkers van Carsid te begeleiden in hun zoektocht naar een nieuwe werkplek. De ontslagen en hertewerkstelling zullen zich voltrekken in twee golven, de eerste vindt plaats in oktober 2012 en de tweede in januari 2013.

“Het outplacementprogramma voor Carsid is in vele opzichten een uniek project. Niet alleen is een uitzonderlijk hoog aantal medewerkers betrokken in deze procedure, zij vervulden bij Carsid ook zeer verscheiden functies en waren werkzaam op verschillende locaties. Bovendien is het de eerste keer dat één enkele HR-dienstverlener de exclusieve privé-partner is in zo een outplacementprogramma in Wallonië”

aldus Aline Paulus, business unit manager Ascento Wallonië.

“De jarenlange ervaring die wij hebben opgebouwd in grote hertewerkstellingscellen (Opel Antwerpen, Renault Vilvoorde, Sabena, Volkswagen Vorst, Ford Genk) zal ongetwijfeld bijdragen tot een geslaagde outplacementbegeleiding van de Carsid-medewerkers. Bovendien werken onze consultants in dit project nauw samen met Le Forem, waardoor we er alle vertrouwen in hebben om alle 960 betrokken medewerkers snel een nieuwe uitdaging te kunnen aanbieden”.

Geïntegreerde aanpak en resultaatgerichte begeleiding

In zijn outplacement-aanbod streeft Ascento steeds twee kerndoelstellingen na: duurzame en maximale tewerkstelling. Om dit te bereiken, kiest Ascento resoluut voor een geïntegreerde aanpak en voor resultaatgerichte begeleiding waarbij het de markt proactief benadert en voor iedere kandidaat naar de meest geschikte oplossing zoekt. Elke outplacementbegeleider zoekt daarbij, samen met een toegewijde jobhunter, naar specifieke vacatures voor de outplacementkandidaten, bezorgt kandidaatprofielen aan bedrijven en organisaties, stelt deelnemers voor aan geïnteresseerde bedrijven en treedt bemiddelend op in sollicitatieprocedures. Ex-medewerkers die bij de aanvang van het programma reeds actief zijn bij een nieuwe werkgever kunnen nog steeds beroep doen op hun outplacementbegeleider.

Die zorgt voor ondersteuning bij het opnemen van de nieuwe functie en bij de integratie in de nieuwe werkomgeving. Bovendien heeft Ascento specifieke begeleidingstrajecten ontwikkeld voor zij die een professioneel project wensen op te starten.