Voor bedrijven

Selectie

De selectie van getalenteerde medewerkers en leidinggevenden is een belangrijke succesfactor voor uw bedrijf. Of u de vacature nu met een interne of externe kandidaat wilt invullen, wij helpen u graag bij de selectie van de juiste kandidaat. Bijvoorbeeld door assessments, tests en rollenspellen op te stellen. 

De juiste keuze maken uit een aantal externe kandidaten is steeds lastig, maar bij een interne selectieronde ligt de situatie vaak nog wat gevoeliger. Afgewezen kandidaten kunnen gedemotiveerd raken en zelfs beslissen om uw bedrijf te verlaten. Daarom stellen we in dit geval vaak een oriënteringsrapport op, zo krijgen uw medewerkers inzicht in hun carrièremogelijkheden en blijven ze enthousiast over de toekomst.

Assessment Center

Na de rekrutering van talent, is het tijd om de diepte in te gaan en de beste kandidaten te selecteren. Na een eerste ronde van gesprekken maken we samen een eerste selectie. Deze kandidaten nemen vervolgens deel aan een uitgebreid selectie-onderzoek, waarbij we de motivatie en competenties van de deelnemers in kaart brengen. Wilt u een nog vollediger en gevarieerder beeld van uw kandidaten krijgen? Dan stellen we een uitgebreid assessment center op. 

Het assessment center bestaat uit verschillende wetenschappelijk onderbouwde onderzoeksmethoden en meetinstrumenten, waarmee we het gedrag van de kandidaat schetsen in zijn of haar toekomstige job. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Aanleg- en vaardigheidstesten
  • Persoonlijkheidsvragenlijsten
  • Gedragsgerichte interviews
  • Simulatieoefeningen en rollenspelen

Daarnaast kijken we ook naar andere belangrijke zaken, zoals uw bedrijfscultuur, algemene doelstellingen en KPI’s waarmee iemand geëvalueerd zal worden. In een eindbeoordeling focussen we op de sterktes van elke kandidaat en geven we ontwikkelingsadvies, zodat u meteen weet hoe u uw nieuwe werknemer naderhand kunt ondersteunen in zijn professionele ontwikkeling
 

iStock-638065914_coaching_2people
iStock-854972552_computer

Oriënteringsrapport

Wilt u een vacature intern opvullen? Dan kan het verstandig zijn om voor elke kandidaat een persoonlijk oriënteringsrapport op te stellen. Dit rapport stellen we op aan de hand van algemene vragenlijsten, het bevat onder andere ontwikkelings- en loopbaanadvies en is dus een ideaal vertrekpunt voor een oriënteringsgesprek. Mocht de interne kandidaat uiteindelijk niet gekozen worden, dan heeft hij nu in elk geval wel een beter inzicht in zijn eigen sterktes en carrièremogelijkheden binnen het bedrijf. Zo blijft hij gemotiveerd en voelt hij zich gesteund door zijn werkgever.