Heroriëntering

 

Wanneer is deze piste nuttig? 

 • Heeft corona je doen nadenken over de toekomst van je job of sector? 
 • Ben je tijdelijk werkloos (geweest) en/of dreigt ontslag? 
 • Is je takenpakket aangepast en ervaar je nog weinig voldoening?
 • Heb je het idee dat je jouw talenten niet helemaal benut?
 • Overweeg je om een volledig andere richting uit te gaan? 

Als je jarenlang in een bepaald beroep of specifieke sector werkzaam bent, is het niet makkelijk om te zien hoe jouw competenties ook in andere beroepen/sectoren tot hun recht kunnen komen. Wij helpen je graag je blik te verruimen en vertalen van je sterktes zodat je die ook in andere contexten kan inzetten.

Samen brengen we in kaart wat jouw competenties en sterktes zijn, waar jij energie uithaalt en wat jou drijft. Vandaaruit verkennen we nieuwe pistes op de arbeidsmarkt.

Dit kan gaan over andere sectoren, beroepen en functies. Al onze loopbaancoaches beschikken immers over een ruime kennis van de arbeidsmarkt omdat ze ook actief zijn in rekrutering en selectie. Je loopbaancoach helpt je ook bij opleidings- en omscholingsvragen. 

Hoe verloopt loopbaanbegeleiding?

 • Gratis telefonisch kennismakingsgesprek.
 • Vraag je loopbaancheque aan en overhandig deze bij de start van de begeleiding. 
 • Tijdens een drietal gesprekken onderzoeken we jouw loopbaanvraag in de diepte. Dit is altijd maatwerk. We zetten onze tools in op maat van jouw situatie.
 • Voor de begeleiding start en tussen sessies door ontvang je opdrachten op maat van jouw vraag. Die helpen om je reflectieproces te stimuleren. Dit traject resulteert in eerste persoonlijk ontwikkelingsplan. 
 • Is je loopbaanvraag dan nog niet helemaal beantwoord, vraag je een tweede loopbaancheque aan. Met de extra inzichten maak je plannen en acties voor de toekomst. Dit resulteert in een aangepast persoonlijk ontwikkelingsplan, een leidraad voor je verdere loopbaan.
 • Wil je na je loopbaanbegeleiding nog wat extra hulp om je persoonlijk ontwikkelplan te realiseren? Vraag dan een nazorggesprek aan met je loopbaanbegeleider.

 

"De loopbaanbegeleider gaf me het laatste duwtje in de rug om eindelijk de sprong te wagen en te gaan voor een volledig nieuwe richting en bijhorende opleiding (verpleegkunde)." - David, 37j

Wanneer heb je recht op loopbaanbegeleiding?

Ben je momenteel tewerkgesteld, en heb je als werknemer of zelfstandige minstens zeven jaar gewerkt? Dan mag je één keer per zes jaar loopbaanbegeleiding volgen bij een erkend loopbaancentrum, zoals Ascento.

Je kunt kiezen uit een traject van vier of zeven uur, dat je betaalt met loopbaancheques. Voor je eerste cheque betaal je 40 euro voor 4 uur. Voor je tweede cheque 40 euro voor 3 uur. De overheid neemt de overige kosten voor haar rekening

Loopbaancheque_label_klein