Ascento was op het Workbeats Festival

Afgelopen donderdag vond je een deel van onze collega’s terug onder de zon, ondergedompeld in het eerste corporate Wellbeing festival van België: WorkBeats. Het was een dag gevuld met inspirerende debatten en boeiende keynotes, afgewisseld met een (gezonde) hap en verfrissend drankje.

Het WorkBeats festival, wat is dat nu weer?

WorkBeats is de allereerste wellbeing conferentie in festival sfeer. Op de terreinen van Paradise City in Steenokkerzeel werden verschillende keynotes, debatten en inspirerende sessies gegeven over welzijn op de werkvloer. Met Agilitas Group zijn we een van de trotse hoofdpartners van dit event en hebben we ook actief mogen meedenken met de organisatie om dit event tot een succes te maken.

Enkele key-bevindingen van de dag zelf.

Vanuit onze verschillende merken hadden we klanten, partners, prospects en lost cliënts uitgenodigd. De perfecte gelegenheid om de banden te versterken, sales-opportuniteiten te bespreken en ons netwerk verder uit te breiden. Naast externe genodigden hadden we ook een goede delegatie aan interne collega's op locatie om al dat netwerken te faciliteren.

Samen met Marleen Denef, Aagje Vanwallegem, Els Lagrou en Jens De Pooter nam Ann De Schepper (CEO Agilitas Group) deel aan een debat over diversiteit en inclusie. Het debat werd geleid door niemand minder dan Nic Balthazar. Het ging over vooroordelen, diversiteit in de uitzendsector, het glazen plafond, financiële moeilijkheden voor medewerkers en nog zoveel meer.

Wat later op de avond was het ook tijd voor een award show
Op voorhand werden er op de 5 deeldomeinen van wellbeing (financieel, digitaal, sociaal, mentaal en fysiek welzijn) cases ingestuurd door bedrijven om kans te maken op zo'n award. Met uitzondering van het domein financieel welzijn (waar niet voldoende krachtige cases werden ingestuurd) mochten er verschillende winnaars naar huis met een mooie prijs.

Ann had de eer om de MindBeats (mentaal welzijn) award uit te reiken. De prijs die we hiervoor hebben gegeven is een workshop veerkracht voor 10 personen. Deze prijs konden we enkel en alleen aanbieden door onze BU Ascento, waarvoor een enorme dank! 
Mooie opportuniteit hier is dat de winnaar van deze award Fluvius is.

We zijn weer heel wat kennis rijker en kunnen op deze manier nog beter inzetten op wellbeing binnen onze organisatie. We zijn dan ook heel trots om onderdeel uit te maken van de Agilitas Group, één van de hoofdpartners van dit evenement. Hieronder alvast nog enkele foto's van de mooie, leerrijke en inspirerende dag.