Safety Day

Laat jouw Safety Day organiseren door Ascento

Op 28 april is het World Day for Safety and Health at Work, een dag waarop we stil staan bij het belang van veiligheid op de werkvloer. Om het bewustzijn rond veiligheid op het werk te vergroten, organiseert Ascento rond deze periode speelse, interactieve workshops. Zo leren jouw medewerkers hoe zij kunnen bijdragen aan een veilige werkomgeving.

Safety Day: Het belang van een veilige werkomgeving 

Dat doe je door een Safety Day te organiseren. Een gebrek aan veiligheid heeft niet alleen een impact op je medewerkers, maar ook op jouw business. Naast menselijke schade is er immers vaak ook sprake van impact op andere kosten (medische kosten, vervangen van medewerkers, apparatuur die stuk gaat,…).  

Tijdens een Ascento Safety Day maak je je werknemers bewust van de gevaren op de werkplek en leren ze hun gedrag aan te passen om ongevallen en letsels te voorkomen of om correct te reageren als het toch zover komt. Tijdens deze dag organiseren we interactieve workshops om jouw medewerkers op een speelse manier te sensibiliseren tot veiliger gedrag.  

Veiligheid begint met de cognitieve processen in onze hersenen. Door heel bewust om te gaan met bepaalde taken en de automatische piloot te overrulen indien nodig, kunnen onveilige situaties en ongevallen voorkomen worden.  

Op basis van deze en andere inzichten, stelden we enkele interactieve workshops samen met een hoog fun-gehalte. Op deze manier sluiten je medewerkers hun Safety Day af met heel wat extra kennis en een verhoogd bewustzijn rond veiligheid, zonder een gevoel van de hele dag enkel geluisterd te hebben.  

Workshop 1

CogniReact “Je aandachtsniveau beoordelen” (module 1 - speciaal voor de Safety Day) 

Hoe alert ben ik en wat is mijn reactiesnelheid? Dankzij onze digitale en wetenschappelijk onderbouwde testconsoles krijgen je medewerkers nieuwe inzichten in hun eigen reactievermogen en alertheid. Elke medewerker krijgt een individueel rapport. Een ideaal uitgangspunt om module 2 in te stappen. 

 
Workshop 2

CogniReact “Tem je hersenen” (module 2 - speciaal voor de Safety Day) 

Lokken je hersenen je in de val? Een praktische, interactieve en leuke workshop waar we je hersenen voor de gek houden met oefeningen en experimenten. We voeden je uiteraard ook met tal van tips & trics die je helpen om veiliger gedrag te vertonen.

 

Workshop 3

Destination: Safety

45 minuten om je lot te veranderen… Tijdens dit safety-spel ontdek je op een actieve manier de gevaren en risico’s indien procedures niet correct gevolgd worden.  
 

Workshop 4

30 Seconds Safety 

Safety-spel geïnspireerd op het gezelschapsspel Time's Up. Alles draait rond veiligheidsprocedures: uitleggen, onthouden of ontdekken. En dat op een speelse en dynamische manier in sequenties van 30 seconden. Tijdens dit spel werken we vooral aan aandacht en geheugen. 

Jouw Safety Day via Ascento

Contacteer ons