Terug Naar Werk Fonds: meer info over de uitbreiding van ons aanbod

Ook bij Ascento stomen we ons volop klaar om deelnemers te begeleiden in het kader van het Terug Naar Werk Fonds. Onze laatste coaches vervolledigen momenteel hun opleiding waarin ze wegwijs worden gemaakt in de basisconcepten: langdurige arbeidsongeschiktheid (individuele kenmerken & werkgerelateerde factoren), return-to-work traject (kenmerken van een stappenplan) en de rollen van de verschillende actoren die betrokken zijn in dit proces.

Het programma van Ascento zal bestaan uit 8 individuele begeleidingsuren waarin we de deelnemers volgens een gefaseerd plan (terug) stappen laten zetten naar de arbeidsmarkt van morgen.

  • Tijdens de Kennismakingsfase leren we de deelnemer en diens voorgeschiedenis kennen. We maken de noden en verwachtingen expliciet en lichten de verschillende thema’s toe waaraan dat er gewerkt kan worden. Op het einde van de kennismakingsfase streven we naar een programma op maat van het individu.
  • In de ontdekkingsfase onderzoeken we samen met de deelnemer diens kwaliteiten en buigen we ons over valkuilen. Eenmaal de drijfveren, intrinsieke interesses, competenties en motivatoren in kaart gebracht zijn proberen we het jobdoel zo duidelijk mogelijk te stellen.
  • Dit jobdoel werken we verder uit tijdens de Actiefase. Nu wordt het concreet en bereiden we samen met de deelnemer de lopende sollicitaties voor. We gaan actief aan de slag met het ombuigen van vooroordelen en maken we de deelnemer klaar om zijn/haar personal branding op punt te stellen.

Doorheen het hele traject hebben we uitvoerig aandacht voor veerkracht, stressoren en het houden van de juiste mentale balans in het (terug) betreden van de arbeidsmarkt. Wanneer dit nodig is zetten we digitale tools en gevalideerde instrumenten in om vacatures te verkennen en de competentieprofielen in kaart te brengen.

Ascento zet zich van nu actief in om de groeiende inactieve populatie te ondersteunen. We gaan deze uitdaging niet uit de weg en zetten ons in om ook deze mensen te herlanceren in hun professionele loopbaan!

Stay tuned for more news!

Voor meer info over het Terug Naar Werk Fonds, stuur ons een bericht via outplacement@ascento.be of neem contact op met uw contactpersoon bij Ascento.