Onze services

Outplacement

Moet u afscheid nemen van een collega? Ondergaat uw bedrijf momenteel een reorganisatie? Of verdwijnen er een aantal topfuncties? Onze coaches helpen uw ontslagen medewerkers via professionele en resultaatgerichte outplacementbegeleiding in de zoektocht naar een nieuwe, passende job.

Onze unieke aanpak

Bij Ascento zijn we pionier in outplacementbegeleiding. De afgelopen 10 jaar begeleidden we gemiddeld meer dan 2000 deelnemers per jaar. 

Bij Ascento bestaat een outplacementtraject in principe altijd uit een combinatie van individuele begeleiding en groepssessies. Wij helpen de deelnemers om zich te heroriënteren en om de nodige vaardigheden te ontwikkelen waarmee ze sterk staan op de arbeidsmarkt. De ontslagbegeleiding van Ascento begint zodra de werkgever het ontslag communiceert, zo heeft de werknemer vanaf het begin één duidelijk aanspreekpunt waar hij met al zijn vragen terechtkan.

iStock-826637902_coaching_interview_lowres
iStock-854972552_computer

Outplacement: innovatieve begeleiding

Iedereen die bij ons het outplacementtraject volgt krijgt ook automatisch toegang tot My Ascento, een innovatief online platform dat 24/7 toegang geeft tot loopbaanoplossingen. My Ascento ondersteunt de deelnemers van de outplacementbegeleiding op een positieve en efficiënte manier in hun zoektocht naar een nieuwe en duurzame loopbaan. Het persoonlijk dashboard maakt communicatie en planning gemakkelijk. Daarnaast bekijkt elke deelnemer eenvoudig zijn/haar portfolio, werkdocumenten en kennisdatabank in My Ascento.

Behalve voor de deelnemers biedt My Ascento ook veel voordelen voor de coaches en werkgever. De persoonlijke coach heeft inzicht in de acties van de deelnemer en kan deze direct opvolgen en bijsturen. Als werkgever ontvangt u realtime rapportages van de voortgang. My Ascento is toegankelijk via desktop, tablet en mobiele apparaten en het systeem is resultaat- en budgetgericht.

Wilt u outplacement aanbieden? Wij maken voor u een voorstel op maat.

+32 2 302 20 41   Contactformulier

Outplacement in kader van het Sociaal Interventiefonds Sociaal Interventiefonds

Ascento is erkend als vaste partner van VDAB voor het outplacement van werknemers die hun job verliezen door een faillissement.  Onze coaches zetten in op een kwalitatieve opvang, verwerkingsproces en professionele en resultaatgerichte begeleiding naar een nieuwe duurzame oplossing.

4-logos

Dit project wordt mede gefinancierd door Het Europees Sociaal Fonds. Het Europees Sociaal fonds (ESF) stimuleert Vlaamse organisaties om de arbeidsmarkt te versterken en de werkgelegenheid te vergroten. Het fonds helpt mensen omscholen naar een nieuwe job of begeleidt hen bij het zoeken naar een eerste baan. Ook maatschappelijk kwetsbare groepen, zoals laaggeschoolden, allochtonen of personen met een arbeidshandicap worden hierin betrokken. Daarnaast stimuleert het ESF organisaties om innoverend en transnationaal te werken.

Tijdens de begeleiding wordt er steeds ingezet op 2 sporen:

  • De verwerking van het faillissement en
  • hun nieuwe professionele uitdaging.

De deelnemers krijgen een persoonlijke coach toegewezen die hen ondersteunt in hun zelfanalyse en het formuleren van hun jobdoelwit. De deelnemers doorlopen de toolbox die hen de nodige handvatten aanreiken mbt. sollicitatietechnieken, de arbeidsmarkt en extra workshops/coachingsessies die tegemoet komt aan de verwachte veerkracht en wendbaarheid van de deelnemer.

Tijdens de begeleiding is er ook oog voor (her)oriëntatie en het ontwikkelen/bijschaven van competenties doordat de deelnemers eventueel gebruik kunnen maken van een opleidingsbudget.