Loopbaanbegeleiding

 

Ben je aan het werk en herken je jezelf in een of meerdere vragen?

 • Haal je geen voldoening meer uit je job? 
 • Verloopt de terugkeer naar kantoor na Corona minder vlot dan je gehoopt had?  
 • Loop je regelmatig tegen dezelfde hindernissen aan in je werkomgeving? (Moeilijk grenzen stellen, conflicten met collega’s, omgaan met gezag, last met delegeren, … ) 
 • Heb je het gevoel dat ‘er meer inzit’, maar weet je niet goed hoe of wat?
 • Ervaar je moeilijkheden met de balans tussen werk en privé?
 • Heeft corona je doen nadenken over de toekomst van je job of sector? 
 • Heb je het idee dat je jouw talenten niet helemaal benut?

Dan is loopbaanbegeleiding iets voor jou. Je persoonlijke loopbaancoach ondersteunt je bij het nemen van belangrijke loopbaanbeslissingen. Dankzij de loopbaancheques betaal je zelf maar een klein deel. De rest neemt de overheid voor haar rekening. 
 

Hoe werkt loopbaanbegeleiding? 

Loopbaanbegeleiding gaat over veel meer dan ‘van job veranderen’. Dat doen slechts enkelen na het volgen van een loopbaanbegeleidingstraject. Elke loopbaanbegeleiding is maatwerk. Via coachingsgesprekken, reflectieoefeningen en loopbaantools helpen we je tot een beter zelfinzicht te komen.

Je Ascento-loopbaancoach kijkt samen met jou daarbij altijd naar het volledige plaatje: je persoonlijkheid, competenties, valkuilen en drijfveren. Samen brengen jullie de verschillende ‘systemen’ waartoe jij behoort in kaart (gezin vroeger en nu, werkomgeving, bedrijfscultuur, …). De interactie tussen jou en deze systemen kunnen immers blokkades in professionele groei en terugkerende negatieve patronen veroorzaken. 

Door die dynamiek in kaart te brengen helpen we je om die negatieve patronen te doorbreken. We reiken je inzichten aan waarmee je gerichte, bewuste (loopbaan)keuzes kan maken. Het doel is een duurzame oplossing vinden, binnen of buiten de organisatie, die echt past bij wat jij graag doet en kan. Aan het einde van de loopbaanbegeleiding stellen we samen een Persoonlijk Ontwikkelingsplan op om je loopbaandoelen te bereiken.

We hebben de meest voorkomende vragen gebundeld in 3 domeinen

LBB_hoe_werkt_loopbaanbegeleiding_0

Herken je jouw vraag niet in een van deze domeinen, maar denk je toch nood te hebben aan loopbaanbegeleiding? Geen nood, elke begeleiding wordt immers op jouw noden afgestemd. Vraag vandaag nog je gratis adviesgesprek aan!

Waarom kiezen voor Ascento als loopbaancentrum?

 • Ascento is een gecertifieerd loopbaancentrum. Zo heb je de garantie dat we voldoen aan de strenge kwaliteitseisen opgesteld door de VDAB.
 • We hebben verschillende locaties over heel Vlaanderen. Zo bieden we je steeds een locatie vlakbij.
 • Als je dat wenst, is online begeleiding ook mogelijk.
 • Ascento is een brede HR-speler die vertrouwd is met alle aspecten van een loopbaan. Vanuit die brede blik kunnen we je een gericht advies geven. Veel van onze coaches zijn actief (of geweest) in werving en selectie, opleiding en training en beschikken daardoor over een ruime kennis van de arbeidsmarkt.
 • We gebruiken een waaier aan wetenschappelijk onderbouwde tools & methodieken om je competenties, waarden en normen & ambities in kaart te brengen.

 

LBB_Logo_Certified_Loopbaanbegeleiding