Is loopbaanbegeleiding iets voor mij?

Het is een vraag die iedereen zich wel eens stelt; loopbaanbegeleiding - is dat wel iets voor mij? Het antwoord is simpel; heb je het gevoel dat je vastloopt in je job of loopbaan, dan kan een loopbaancoach je daar zeker bij helpen.

De meest voorkomende vragen waar mensen mee zitten zijn uiteenlopend; van de combinatie werk-privé, tot doorgroeien of omgaan met veranderingen en uitdagingen. Vind je het als jonge ouder moeilijk om je werk op een haalbare manier te combineren met de aandacht die je je gezin wil schenken? Weet je niet goed hoe je moet omgaan met die moeilijke collega? Heb je het gevoel dat je regelrecht op een burn-out afstevent? Of ben je op zoek naar het plezier dat je ooit in je werk had?

Je merkt het al; vaak ontstaat de vraag naar loopbaanbegeleiding vanuit een negatief beladen situatie vooraleer er naar externe hulp gezocht wordt. Dat is logisch, want zolang de ‘pijn’ niet groot genoeg is, veranderen mensen hun gedragspatroon niet snel. Gelukkig zien we tegenwoordig een nieuwe trend in loopbaanland. Vooral bij het jongere publiek ontstaat de vraag naar externe begeleiding vanuit een eerder positieve insteek.

Ook als je op zoek bent naar uitdaging en actief aan de slag wil gaan met jouw loopbaan, als je zelf plaats wil nemen in de cockpit van jouw carrière en niet wil wachten tot je leidinggevende met een voorstel komt - dan is loopbaanbegeleiding dus iets voor jou. Zie het als een kans om het gesprek met je leidinggevende of HR-manager voor te bereiden, en de juiste argumenten op tafel te leggen om dichter naar je doel te bewegen.

Wie weet heb je interesse in een leidinggevende functie, en ben je zoekende hoe je je daarop kan voorbereiden? Misschien ben je op zoek naar het kruispunt van waar je echt goed in bent, en wat je ook graag doet? In welke vaardigheden wil je groeien, en hoe pak je dat best aan? Wat is jouw volgende ‘next step’ in jouw carrièrepad? In welke richting wil je groeien; verticaal, of eerder horizontaal?

Bekijk je loopbaan vanuit een positieve bril - ga op zoek naar de kansen en opportuniteiten voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling, en vind de win-win. Blijf nieuwsgierig naar wat de arbeidsmarkt jou te bieden heeft; verken andere sectoren en functies, leg contacten met mensen die staan waar jij wil staan, of daar ooit hebben gestaan. Enkel zo vorm je een concreet beeld van de job en sector.

Wacht niet tot je vastzit in je loopbaan, en ga samen met je loopbaancoach aan de slag. Claim jouw plek op de arbeidsmarkt - schreeuw het gerust wat luider van de daken; hier ben jij, dit kan jij en daar wil jij naartoe - en liever vandaag dan morgen. Kies je voor loopbaanbegeleiding bij Ascento? Dan denken we niet alleen na over jouw next step, maar stellen we een compleet loopbaanplan op, gebaseerd op jouw specifieke behoeften en wensen. Zo krijg je persoonlijk en gefundeerd advies, een frisse blik op jouw loopbaan en een resem aan creatieve oplossingen die helemaal bij jou passen. Contacteer vandaag jouw loopbaancoach, en binnen de kortste keren zet jij jouw loopbaan naar je hand.